חומרים (לכ-1 ק"ג גרנולה):
4 כוסות שיבולת שועל גסה (לא אינסטנט לדייסה)
2 כוסות אגוזים לא קלויים, קצוצים גס או שבורים ביד (שקדים, אגוזי מלך, לוז, פקאן, קשיו, ברזיל, מקדמיה או תערובת שלהם)
1 כוס תערובת זרעים לא קלויים (שומשום, חמנייה, דלעת, או תערובת שלהם)
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס דבש, מייפל או סילאן תמרים
1/2 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל (או רבע כפית
קינמון טחון)
כוס וחצי פירות יבשים (צימוקים, אוכמניות, משמש, תמר, קוקוס, חמוציות, דובדבנים, בננות, תאנים או תערובת שלהם). אם הפירות גדולים, קוצצים אותם
אופן ההכנה:
1.מערבבים את שיבולת השועל עם האגוזים והזרעים.
2.בסיר קטן מחממים על להבה נמוכה את החמאה עם הסוכר, הדבש והמלח, ומערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי.
3.מסירים מהאש ומוסיפים את הקינמון והווניל. שופכים על שיבולת השועל והאגוזים ומערבבים היטב.
4.מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום ומפזרים את התערובת בשכבה אחידה.
5.קולים בחום של 170 מעלות עד שהתערובת מזהיבה (כ-40 דקות). במשך הקלייה מערבבים פעם או פעמיים, כדי להבטיח קלייה אחידה.
6.מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי. תוך כדי הצינון מערבבים מדי פעם ומפוררים גושים, כדי שהתערובת תישאר בתפזורת.
7.כשהתערובת קרה מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים. שומרים בקופסאות סגורות ומגישים עם חלב, מיץ תפוזים, יוגורט, שמנת, גלידה או פירות.
4 כוסות שיבולת שועל גסה (לא אינסטנט לדייסה)
2 כוסות אגוזים לא קלויים, קצוצים גס או שבורים ביד (שקדים, אגוזי מלך, לוז, פקאן, קשיו, ברזיל, מקדמיה או תערובת שלהם)
1 כוס תערובת זרעים לא קלויים (שומשום, חמנייה, דלעת, או תערובת שלהם)
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס דבש, מייפל או סילאן תמרים
1/2 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל (או רבע כפית
קינמון טחון)
כוס וחצי פירות יבשים (צימוקים, אוכמניות, משמש, תמר, קוקוס, חמוציות, דובדבנים, בננות, תאנים או תערובת שלהם). אם הפירות גדולים, קוצצים אותם
אופן ההכנה:
1.מערבבים את שיבולת השועל עם האגוזים והזרעים.
2.בסיר קטן מחממים על להבה נמוכה את החמאה עם הסוכר, הדבש והמלח, ומערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי.
3.מסירים מהאש ומוסיפים את הקינמון והווניל. שופכים על שיבולת השועל והאגוזים ומערבבים היטב.
4.מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום ומפזרים את התערובת בשכבה אחידה.
5.קולים בחום של 170 מעלות עד שהתערובת מזהיבה (כ-40 דקות). במשך הקלייה מערבבים פעם או פעמיים, כדי להבטיח קלייה אחידה.
6.מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי. תוך כדי הצינון מערבבים מדי פעם ומפוררים גושים, כדי שהתערובת תישאר בתפזורת.
7.כשהתערובת קרה מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים. שומרים בקופסאות סגורות ומגישים עם חלב, מיץ תפוזים, יוגורט, שמנת, גלידה או פירות.
No comments:
Post a Comment