Friday, May 30, 2014

טיפים שיגרמו לכולם לחשוב שאתם שפים מקצועיים!



כשמסתכלים על השפים בטלוויזיה חושבים שזה קל לקצוץ במהירות על-טבעית, אך כשמגיעים למטבח מגלים שאולי זה לא כל כך פשוט. עם 10 הטיפים הללו תבינו איך השפים עושים את זה, ומה יגרום לכם לקצוץ כמו מקצוענים! 


1. קרש חיתוך עשוי סילקון יחזיק את הסכין שלכם בצורה יותר יציבה - כך
     תקבלו חיתוך מדויק יותר. 

2. כדאי לבחור סכין עשויה מתכת בגודל בינוני. סכין משוננת עשויה
    להתכהות עם הזמן ולהחליד. למטרות מיוחדות מומלץ להשתמש בסכין
    מתאימה - 
לחצו כאן על מנת לדעת איזו סכין לבחור
 

3. את הירקות יש לשטוף ולייבש היטב. אם הירקות רטובים הסכין עלולה
    להחליק ולפצוע אתכם.

4. לפני שחותכים אבוקדו או סושי מומלץ להרטיב מעט את הסכין בכדי
     למנוע את החלקתה.

5. האצבעות שעל הירק צריכות להיות מקופלות פנימה על מנת שהלהב
     יחליק עליהן ולא יפצע אותן בשום אופן. 


6. אחרי שמסיימים לחתוך על הקרש ירק מסוג אחד, יש לשטוף ולנגב את
    הקרש לפני שמחליפים לירק אחר. הטעם שנשאר על הקרש עלול
    לפגוע בטעם הירק הבא. 

7. אם חתכתם בשר או עוף אל הקרש אסור בשום אופן לחתוך עליו ירקות
    או כל דבר אחר שלא עובר בישול.
    בעוף ובבשר ישנם חיידקים מזיקים שמתים רק בבישול. 

8. את ידית הסכין יש לאחוז כמה שיותר קרוב ללהב. 


O

9. לפני שחותכים עשבי תיבול מומלץ לפזר עליהם מלח, המלח ימנע
     מהעשבים להדבק אל הסכין. 

10. לאחר כל שימוש בסכין יש להשחיז אותה היטב, ההשחזה תשמור את    
      הסכין חדה ותעזור לה להישמר לאורך זמן. אם אין לכם משחזת    
      אפשר להשחיז סכין על סכין אחרת.





No comments:

Post a Comment