Monday, January 3, 2011

מרק אפונה חורפי

מרכיבים:


2
בצל לבן - גדולים וחתוכים גס


3.5 כוס/ות
אפונה יבשה


1 צרור / חבילה
כוסברה - חתוך גס


1 צרור / חבילה
פטרוזיליה - חתוך גס


1
סלרי - אם יש... אם אין ניתן לוותר


2 כפית/ות
כורכום


2 כפית/ות
אבקת קארי


1 כפית/ות
מלח


0.25 כפית/ות
צ'ילי יבש


0.5 כוס/ות
שמן זית - לא להתקמצן כי זה הרבה מהטעם

אופן ההכנה:
שוטפים את האפונה במסננת. מטגנים את הבצל (ואת שורש הסלרי - כשיש)עד להשחמה (לא על אש גבוהה !!). מוסיפים את האפונה ומטגנים כדקה. מוסיפים מים כשני אגרופים מעל האפונה
מביאים לרתיחה ומבשלים כ- 40 דקות עד להתרככות.

מוסיפים את התבלינים (להזהר עם הצ'ילי. המטרה היא להגיע לעקצוץ עדין).

טועמים ומתקנים תבלינים לפי הטעם. (ניתן להוסיף למי שרוצה זנגביל, שום, פלפל... לפי הטעם). מבשלים 5 דקות.

מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה, טוחנים את המרק בבלנדר (בלנדר סטיק)וממשיכים לבשל עוד כ- 15 דקות להסמכה.





No comments:

Post a Comment